maanantai 13. toukokuuta 2013

Motivaatio hukassa?

Painon pudotus sujunut hyvin, ruokailut hyvin. Äitien päivänä mässäilin hieman, mutta tänään taas palattu ruotuun. Ruoka puoli tuntuu olevan suurinpiirtein kunnossa toistaiseksi, mutta missä sitten vika? Juuri kerkesin puhua, että poistan liikunta haasteen tuolta sivupalkista ja kerroin, että liikunta tulee nykyään itsestään. Joo ja siis kyllä mä liikunkin, mutta jotenkin motivaatio tuntuu olevan nyt hukassa, varsinkin salilla. Ohjelma tökkii, oon aloittanut uutta mutta puhtia reeneihin pitäisi saada ja paljon. Hölkkä harjoitukset ei kulje. pyöräily kulkee, mutta raskasta (fyysisesti)on sekin. Mua väsyttää, puhti on pois ja mieli apea. Voisiko syy olla joku näistä?:
1. Allergia, aloin kärsiä allergiasta pari vuotta sitten keväällä, lääkitys on kyllä käytössä ( histec 10 mg). Nykyää keväisin tulee jonkun verran oireita, tänä vuonna lievempää kuin aiemmin.
2. Hiilihydraattien vähentäminen (laitan teille kohta tuohon perusruokavalioo millä nyt mennään)
3. Rasvan vähyys?
4. Liikaa treeniä kuntotasoani kohden

Tämän hetkinen ruokavalio

Aamupala: ( Määrät ovat raakapainoja)
45 g Kaurahiutale
150 g Mehukeitto sokeroimaton/ 100g Marjoja
100 g Raejuusto/ 1 kpl Kananmuna
½ tl kylmäpuristettu kookosöljy

Lounas: 
200 g vihanneksia
100 g tofu/pavut/linssi/ soijavalmisteet/raejuusto
10 g Oliiviöljy

Välipala:
100g marjoja/150 g mehukeitto sokeroimaton/Omena
250 g Maitorahka / proteiinipatukka
5 g Vehnälese

Päivällinen:
100 g tofu/linssi/pavut/soija
200 g Vihanneksia
40 g täysjyvä riisi/pasta

Iltapala:
250 g maitorahka
100 g marjat/150 g mehukeitto
5 g Vehnälese

Lisäksi syön päivittäin:
Aamu:
1 kpl Möller tupla omega nivelille (kalaöljystä tulee mulle usein kuvottava olo, mikä avuksi?)
1 kpl monivitamiini valmiste (pirkka)
1 kpl betakaroteeni
1 kpl vihreä tee kapseli
1 kpl histec allergialääke

Illalla:
Magnesium

Nyt kiitti vinkkiä tulemaan tänne, motivaatio takas kiitti mulle!



10 kommenttia:

  1. Heippa!

    En usko että ainakaan rasvan tai hiilarien vähyys... Kokeile vetästä banaani juuri ennen salia, itsellä ainakin auttaa! Myös jos tuntuu et voimat ihan pois, ehkä yksi kofeiinitabletti, joka vastaa kahvikupillista.

    Kannattaa tsekata ton monivitamiinin sisältö, yleensä niissä on TODELLA vähän oikeasti mitään. itse olen vaihtanut niin, että syön erikseen B:tä, C:tä ja D:tä. Pirkkaa söin ennen, mutta oli yhtä tyhjän kanssa itsellä.

    Kuinka paljon liikuntaa tulee päivässä?

    T. Yksi harrastelija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Mietin kanssa tuota että pirkka ei ehkä ole paras mahdollinen valinta, syön kuitenkin pois kun kaapista löytyy. Liikuntaa tulee päivässä riippuen 30 min- 2, 5 h(välillä ihan vaan hyötyliikuntaa). En muuten juo ollenkaan kahvia/enkä teetä. luin myös histecin tuote selostetta ja voi kuulemma aiheuttaa uupumusta. Salin jälkeen juon muuten dietmix palkkaria.

      Poista
    2. Mietin myös, että usein vegeruuasta ei saa tarpeeksi b12 vitamiinia. Olisiko sinulla suositella hyvälaatuista monivitamiini lisää?

      Poista
  2. Heippa! Monivitamiineihin on hankala sanoa, oon ite niin kranttu niiden suhteen ;) Moni kehuu LadyVitaa (sitä nuoremmille tarkoitettua), mutta luin tuoteselosteen, niin siinä ei ollut juuri mitään!! Berocca on aika hyvä, mutta niin on hintakin. Kannattaa vähän googlailla, saako tuota B12:sta ihan purkissa, tai kävellä vaan aptekkiin ja sanoa että haluaisi valmisteen jossa on B12:sta! :) Myös B6 voi olla kasvissyöjillä ja paljon liikkuvilla alhaalla, joten kannattaa ostaa se vaikka samalla. Itse syön tuon D:n ja C:n lisäksi tuota B6:ta välillä kuurina, kuten myös sinkkiä. (B6:ssa sivuoireina harhakuvia ym, joten annostuksen kanssa saa olla tarkka! Tai kun ohjeen mukaan ottaa, niin nou hätä) Magnesiumia satunnaisesti (meinaa välillä unohtua), ja sitten pii:tä (estää mustelmia, joille olen herkkä).

    Allergialääkkeet osaavat olla yksiä väsyttäjiä!! Joudun syömään koko kevään ja kesän, ja nykyisin käytössä Loratadin, joka ei ainakaan toistaiseksi (3 vuoden aikana) ole aiheuttanut väsymystä.

    Jos et kahvia/teetä juo, voisi tuo yksi kofeiinitabletti tuoda "buustia" pahimpiin motivaation pudotuksiin! Sitä saa n. 5 € apteekista, ja purkki riittää kyllä tosi kauaksi aikaa :)

    Liikuntaa kyllä tulee riittävästi, joten se, plus kaikki nämä muut varmaan vievät voimat melko vähiin! Itse tulee liikuntaa harrastettua 7 krt viikossa lenkki (yliaktiivinen koira + agility) ja salitreenit n. 3 krt viikossa. Aluksi kokeilin jotain palautusjuomia, mutta olen siirtynyt siihen, että ennen treeniä bansku (hiilaria, ei jaksa ilman... Tuli taas tänään todistettua sekin), ja palautusjuomaksi olen vetänyt lasin maitoa. Siitähän on nyt uusia tutkimuksia, että on parhaimmasta päästä palautusta!

    T. Yksi harrastelija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, pitää käydä tutkaileen. Mulla oli aikaisemmin ladyvitaa, mutta se on aika hintava paketti. Mulle ei loratadin sopinut, pisti väsyttämään paljon, eikä poistanut silmäoireita. Täytyy käydä myös hakemassa banaania ja kokeilla ennen treeniä. Tulen sitten kertomaan miten kävi.. Salille myös kaipaisin vinkkiä ;)

      Poista
  3. Voi kökkö tuo Loratadin! Noh, ehkä siihen väsymykseen tottuu jossain vaiheessa! Kyllä, pistetään, pistetään banaania poskeen niin jo jaksaa! :D

    Mitä yleensä teet salilla? :) Itsellä käytössä salitreeneissä 2-jakoinen ohjelma, eli yhdellä kerralla teen jalat, ja toisella selät ja kädet. Vatsat sitten teen kotona, että saa ähistä rauhassa! :D

    Millälailla yleensä treenaat? Pitkiä sarjoja, pienet painot vai suuret painot, lyhyet sarjat? Entä teetkö mielummin vapailla painoilla vai laitteessa? :)

    T. Yksi harrastelija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. aiemmin tein kiinteyttävää treeniä paljon aerobista välissä, pienemmillä painoilla pitkiä sarjoja. minulla kanssa kaksi jakoinen, nyt olen kyllä tehnyt hieman runkoa uudelle ohjelmalle.. jotenkin kyllästyttää noi pitkät sarjat ja väli aerobiset. Seuraavaksi aletaan nostamaan kunnolla punttia.

      Poista
  4. Itse tosiaan olen alusta asti "kovilla" painoilla :) Nyt takana tällaista salitreenia vuosi ja n. 4 kk.

    Oma treenini esimerkiksi jaloille on seuraava: (toistot x sarjat x painot)

    Sisentäjät laitteessa (sisäreidet) 25 x 3 x 60
    Loitontajat laitteessa (pakarat) 40 x 3 x 60
    Ylläolevat joudun tekemään pitkää sarjaa kun ei saa isompia painoja :(
    Kyykky (8 x 3 x 100 + 15 x 3 x 60)
    Jalkaprässi (10 x 4 x 170)
    Maastaveto (tämä joko selkä-käsipäivinä tai jalkapäivinä) (8 x 3 x 60)

    T. Yksi harrastelija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvältä näyttää ja hyvät painot sulla kyllä :) Itellä olisi haaveena oppia toi maastaveto, että sen tekisin varmasti oikein :)

      Poista
  5. Kiitos! :) Tuo mave on kyllä hyvä harjotella ensi vaikka harjanvarrella, ja kattoo peilistä, ettei vaan mee plörinäksi! Itellä harmittaa siinä ku painoja vois lisätä, mut kädet ei kestä :/ Sen verran pieni käsi, ettei mene riittävästi tangon ympäri ja isoilla painoilla repii ihon ihan rikki, auts! Siihenkin on vissiin remmejä tarjolla, pitäisi etsiä sellaiset ja kokeilla auttaako!

    T. Yksi harrastelija

    VastaaPoista