sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Sunnuntain samettinen tomaattikeitto

Talvisin tekee minulla mieli soppaa, sitä on mukana nauttia kun ensin on ulkona pakkasessa liikkunut. Tämä soppa valmistuu nopeasti ja on kevyttä. Nautin itse tomaattisopan raejuuston ja oliiviöljyn kera.

Tomaattikeitto 4 annosta

2 tölkkiä kokonaisia kuorittuja tomaattia
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 tl herbamare yrttisuolaa
Mustapippuria myllystä
Ripaus cayennepippuria
Oliiviöljyä
Tuoretta basilikaa

Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä miedossa lämmössä 5-10 minuuttia. Lisää sekaan basilikan lehtiä ja tomaatit tölkistä. Anna porista hiljalleen n. 30 minuuttia ( tulee parempaa, mutta jos on kiire riittää hyvin myös nopea lämmitys) ja mausta. Soseuta sauvasekoittimella ja mausta lisää jos on tarve. Nauti lämpöisenä raejuuston ja oliiviöljyn kera.



2 kommenttia:

  1. Mulla on tänään tomaattikeittoa lounaaksi, vaikkakin kaupasta ostettua. Hyvää sekin oli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En olekkaan koskaan maistanut kaupan valmista :) Minä tykkään myös tomaattikeitosta paljon, on niin nopeaakin tehdä :)

      Poista