sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Intialainen linssi dahl- halpaa parempaa arki ruokaa :)


Minulle saapui vieras perjantaina. Halusin tehdä hänelle jotain hyvää, kun hän pyytää yleensä kasvisruokaa kun tulee luokseni, siksi en mennyt perinteisellä salaatti/ uunikasvis setillä. Tämä ihana linssi dahlin reseptin olen ottanut joskus vuosia vuosia sitten internetistä ja kirjoittanut lapulle, kaivelin kaappeja niin vain löytyikin resepti ja ei muutakun linssi dahlia valmistamaan. Annoksessa ei pahoja ole kaloritkaa, ja sopii ihan hyvin silloin tällöin syötäväksi dieetin aikana. Kuva ei ole mitä parhain, mutta maku on herkullinen :)

Linssi dahl ( ainakin 4 henkeä syö tästä hyvin)

250 g punaisia linssejä
1 sipuli
½ chilipalko tai ripaus jauhettua chiliä
tuore inkivääriä palanen
3 kynttä valkosipulia
vettä
1 prk kookosmaitoa
2 rkl öljyä
1 rkl garam masalaa
1 rkl kurkumaa
soijakastiketta
suolaa

Huuhtele ja liota hetki linssejä. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sekaan jauhetut mausteet. Lisää sekaan hienonnettu sipuli ja kuullota hetki. Lisää sekaan linssit ja hiukan vettä, sekä n. puolet kookosmaidosta. Lisäile silloin tällöin tarvittaessa vettä ja pikku hiljaa myöskin loput kookosmaidot. Kun linssit ovat hieman pehmenneet, lisää sekaan silputtu valkosipuli ja inkivääri. Lisää n. 1 rkl soijakastiketta ja tarvittaessa suolaa.  Anna kypsyä kypsäksi ja nauti jasmiini riisin ja salaatin kera.


Rakastan intilaista ruokaa, nyt jos jollain on vinkata hyviä dieetteihin sopivia intialaisia  kasvisreseptejä, antakaa tulla :)

p.s Mun paasto päivä meni hyvin silloin viime keskiviikkona. Lauantaina pt punnituksessa olikin lähtenyt mukavasti 1,6 kg edellisestä punnituksesta. Nyt jatkossa tankataan 3 viikon välein ja paastopäivä on joka ke :) Nyt saa lähteä paino jo reippaaseen laskuun! Jos tämä muutos ei tuota haluttua tulosta, lähdetään ruokavaliota ruukkaamaan uusiksi. Nyt on keho saanut tarpeeksi totutella, ja on aika pistää hösseliksi ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti