torstai 24. huhtikuuta 2014

soijapyörykkä vuoka

Heippa kaikille! Pääsiäinen ohi ja taas ollaan menossa kovaa vauhtia eteenpäin painon pudotuksessa. Ehkä vaaka ei näytä niin suurta pudotusta, mutta nyt alkaa itse huomaamaan tiettyjä asioita, esimerkiksi kenkien nauhojen sitominen on paljon helpompaa, salilla kyykyt ovat helpompia..yms. Voisin tehdäkkin piakkoin postauksen missä kertoa miten kroppa ja ajattelu on muuttunut painonpudotuksen myötä.

Nyt kun siis hiilarit pastan/perunan/riisin muodossa on multa otettu pois, pakko keksiä erilaisia reseptejä, ettei kyllästä jos aina samaa. Yksi paastopäivä syntyi idea kokeilla tälläistä soijapyörykkä vuokaa, hyväähän siitä tuli, mutta vinkkinä muille jos kokeilette, paistakaa pyörykät erikseen, sitten vasta täytteet päälle, voi pysyä uunissa paremmin kasassa :)

Soijapyörykkä vuoka
3 annosta

Soijapyöryköitä varten tarvitset:
80 g soijarouhetta ( tumma)
vettä
2 rkl fibrex kuitua
mausteita mielen mukaan ( paprikajauhe, chilitahna, ruususuolaa, jauhelihamauste,mustapippuri)

Muuta vuokaan:
porkkanaa
sipulia
kirsikkatomaatteja mehussa ( tölkki)
yrttisuolaa/kasvislientä
oliiviöljyä
100 g kevyt mozzarellaa

Mittaa soijarouhe astiaan. Turvota vedellä. Mittaa toiseen astiaan fibrex kuidut ja turvota ne vedellä. Puristele soija keveysti kuivaksi ja lisää fibrex kuidut sekaan, mausta voimakkaasti mausteilla ( maku häviää hiukan kun tomaatit lisätään). Muotoile pyöryköitä ja esipaista halutessasi uunissa.


Voitele vuoka öljyllä, ennen pyöryköiden ja muiden tuotteiden lisäämistä. 


Lisää pyöryköiden sekaan pilkotut kasvikset ja lado päälle kirsikkatomaatit tölkistä. Lisää hiukan vettä jos on tarvetta. Ripottele sekaan yrttisuolaa/murenneltua kasvislientä. Lisää päälle mozzarellat ja paahda 200 asteisessa uunissa, kunnes vihannekset ovat kypsiä ja juusto kullankeltaista ja rapeaa. Nauti sellaisenaan tai pastan kera.




Kuvat hiukan hämäriä kun kännykällä otettuja, ei muuta kuin kokkailemaan ja nauttimaan ihanista auringon paisteista! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti